©2020 por Anàlisi d'objectes. Creada con Wix.com

TISORES

Anàlisis d'objectes

Sóc l'Arnau Garcia Romero i estudio 1r d'ESO a l'institut Carles Vallbona de Granollers, Catalunya. En aquesta web veureu un anàlisi de les tisores.

 

Anàlisis global

La funció de les tisores es tallar normalment paper i/o cartolina. Hi ha altre tipus de tisores que es  fan servir per tallar altre tipus de coses. Però jo hem centraré en les que tallen paper i cartolina.

FACTORY-PRICE-DOUBLE-A4-COPY-PAPER.jpg
 

ANÀLISI ANATÒMICA

 

Anàlisis funcional

Per fer funcionar les tisores es tan fàcil  com posar el dit gruixut pel forat mes petit i en el forat mes allargat posar l'índex i el cor. Seguidament d'això s'han de ajuntar i separar els dits. Això fa que els trossos allargats d'acer inoxidable afilats, es separin i es s'ajuntin de manera que tallin el paper o la cartolina.

descarga_edited.jpg
 

Anàlisis tècnic

Pes: 24g.
Materials: Plàstic i acer inoxidable.
Preu: Entre 1 i 5 euros.

3266-imagen-seguridad_alimentaria_botell
 

Anàlisis històric

Les tisores són una eina molt antiga ja que s'utilitzava en l'edat de bronze. Eren en forma de "C" i constaven d'una molla. S'utilitzaven per a tallar pells i cabell i per fer els talls més rectes sobre els materials prims i tous. Les primeres tisores es van trobar en ruïnes egípcies.

tijeras-antiguas-de-trasquilar-D_NQ_NP_9
 

Anàlisis mediambental

El impacte mediambiental de les tisores a la producció no és dolent ja que no és un producte de utilitzar i llençar com per exemple les palletes, les ampolles, els netejadors d'orelles, etc. Les tisores ens poden durar molts anys.
L'impacte mediambiental a l'ús tampoc és dolent.
L'impacte mediambiental al tirar les tisores a les escombraries si que és dolent perquè les tindríem que portar a la deixalleria ja que no podem tirar-ho a una escombraria normal perquè hauríem de separar el plàstic i el ferro. Al reciclar el ferro estalviaríem:
-Recursos minerals
-Energia
-Aigua
-Residus
-Espai als abocadors

780_0008_5252237_82730d1a07b0d82ae551d30
 

Arnau Garcia Romero

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now